tirsdag 20. mars 2012

49. Maverick -vs- Herr Konkret








Runde 1. 
Nils presenterer oss for matchen som kickstartet hele Blå-event'n i sin tid. Herr Konkret mot Maverick. Herr Konkret sin andre match-up, mens Maverick er en new shoe on the scene. Lukter småinteressant oppgjør om ikke annet, Herr Konkret hadde sine småglimt mot Drift The Kid, så vet aldri hva som kan skvette opp her av eventuelt minneverdig stoff. Tossen går omsider (etter litt amatørish hoste-arbeid). Maverick starter. Var en smule redd det ville bli en stille silenco act her men tok feil. Viser god attitude og kvasshet ut fra start. Pluss. Innholdet er heller ikke så gæli. 'vet om 2 ting som ikke kom i 2009/skiva med soul theory" for eksempel. Men det jeg merker meg mest er Maverick sin evne til å switche pent på rimstrukturen. Adder inn rimene på en måte som gjør det uforutsigbart flott å høre på. Er ikke noe A4 som serveres straight gjennom her, liker at mangfoldet også vises på dette feltet. Moro med nye ansikter som kokkelerer opp til middag, minner meg litt om Kaffka-debuten.  Viser at det bor noe. Anyways. "det var lyden av låta mi.. fra pc'n!"-partiet quotes det også.  'Happy-rape' var derimot naah. Ditto på DiCaprio/toer'n osv. Overall-tanke: slutten på verset var ikke det "sterkeste kortet" til Maverick. (Tog dere an?). Spør man Nordmenn flest, (det vil si, folk med litt generell filmkunnskap i hodet) om navnet Maverick, så vil vel flesteparten dra referanser til poker-filmen med Mel Gibson. "Maverick", som kom på midten av 90-tallet. Hadde jeg skulle ha battlet Maverick ville jeg dradd et stikk denne veien, dradd en "spille kortene riktig, Maverick"-flipp for eksempel. Vel, grunnen til at jeg nevner det er fordi Herr Konkret også valgte spille på film-referansene. Dog, helt andre.  Herr Konkret har også finjustert stilen sin til det bedre. Myere laxere enn sist. Nonsjalant. Allikevel, det representeres ikke med en stil jeg setter all verdens høyt i kurs, er for lite explosives. Vanskelig sette fingeren på det. Innholdsmessig på det jevne. Nå er jeg ikke 100% sikker på hvor Top Gun-stikkene, mener, hvor de referansene tar veien. (dog, catchet selvfølgelig essensen i Hot Shot-punchen). Dissingen ble tammere utover, burde være mer rom for kreativitet her. Disse antall x-timer WoW-spilling og x-antall tv-kanaler? I dunno. Tom Cruise-partiet  på slutten ble heller ikke all verdens til show down, så hva som skulle komme.. Maverick leder. Men merker økte stilpoeng for Herr Konkret siden sist.


Runde 2.
Maverick sitt andrevers starter med noe poengteringer. Fair enuff, standard leveringsskjema. 'henge opp jakker-joke'n scorer. Er også delvis on the original tip, 'Hudson/drikkevann' osv. Viser også i likhet med førsterunden at oppsettet drar seg snasent til, et nytt eksempel her er "det er litt morsomt navn.. man bare litt"-partiet. Hadde flere eksempler på dette gjennom kampen, kommer partier senere også. God debut-kamp so far. Herr Konkret må trøkke til her skal han overgå sin motpart. Begynner tåelig, kommer litt skolering her også. "Uten DJ's hadde det aldri eksistert rappere". True. Opptur for Herr Konkret sin del, noe oppfølger punchen også markerte. "Er det bare meg som synes det er ironisk at jeg battler en smurf, på Blå". Men etter jubelen kom nedturen. Det synge-partiet funket ikke, igjen, hadde crowden vært i 'Allsang På Grensen'-modus så muligens impacten hadde vært anderledes. Men nei, ble mer flaut enn yo. Men ikke sant? må være lov prøve seg. Dog, den punchen sto greit alene, måtte ikke dra Geir Børresen-move'n. Synd for Konkret, han var på gli. Slutten med flaskeskip-osv rant vekk i ingenting. Maverick leder fortsatt. 


Runde 3.
Maverick kaster seg ut i sisterunden sin med info om at han er fra Fredrikstad, noe som betyr at Herr Konkret foreløpig i sin Skeez-karriere kun har møtt folk fra nettopp den klatten av kartet. Merker oss det. "Du suger/down med M.O.P/ikke kjenner vokalisten i P.O.D"-partiet ble et av øyeblikkene i kampen for Maverick sin del. Viser det jeg hinter til, kaster opp litt særegen shit. Down-under-stikket, crocodile hunter-reff'n,"snudd-på-hodet" osv var greit nok, midt på tapeten. Sliter litt mot sluttpartiene i hver runde, Maverick. Slår ikke like sterkt. Noe å jobbe med til neste korsvei. Men overall, steady debut. Gi han props for det. Herr Konkrets siste forsøk denne gang begynner med dissing av høyden og diverse. Må si kunne digge inn linja: "Han liker rollespill og fantasi, så han fantaserer om Hajoken". Tight denne. Linja som kom tho, føltes alt for forutsigbar ut mtp rim-biten. Men så tok det seg opp, partiet som fulgte ble riktig så godt lagt ned. Rimene, trykket osv. (tenker på "fekter med dataspill-sverd" osv). Hadde leveringen overall vært like tent som det Herr Konkret leverte her, hadde vi snakket fire. Men det ebbet til slutt ned i noe blottlegging av crew-navn osv. Ble ikke all that. Nah, igjen, viser potensiale, et potensiale tho som renner litt vekk. Sluttlinjen poengeterer litt det jeg hinter til. (u know, 'tøff tøffesen/børresen'). Yea, Maverick tar den. Vinner: Maverick.  Svartmaler ingen, pilen til Herr Konkret peker også oppover. Men var ikke så veldig vanskelig slenge voten over til den rette eier. Herr Konkret gjorde det jevnere med sin tredje, det må sies. Grei skuring av en match.






BBBBBBBBBB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar