tirsdag 13. mars 2012

47. Zeps -vs- KJ (engelsk)



Runde 1.

Måtte nærmere femti skeez-matcher til før vi fikk gleden av å kunne overvære den første engelsk klinsjen. Glede og glede, for meg personlig kunne det godt ha ventet femti kamper til for å si det med en litt ironisk twist. Har ikke noe imot angelisk head-up, nope, men forhåpningene her var ikke grand daddy yo, selv om KJ hadde sine øyeblikk både mot Gimmik og Bru. Når det gjelder "gjesten" fra Brooklyn her så skal det sies at jeg ikke har sett Basementality-fighten hans mot Rocc Spotz, men har i gjengjeld sett han flekke litt tenner på den halv lunkne Draft League-scenen. Hadde noe, ble langt i fra revet med tho. (Denne kampen blir også den siste matchen før kampene fra Blå-eventen treffer tube'n, så Nils og skeez-crewet fører en nice schedule. Vi må gi props der. Mener, er ikke mer en litt over 2 måneder siden Blå-event'n gikk ned, så give credit where credit is due). Aiit, nok pisspreik. Tossen går. KJ starter (btw, KJ i KruttKim-outfit, mon tro om han fikk den i gave fra Intakt? hehe). Anyway. KJ åpner showet sitt med en fin liten stikker ".. beg people to stand by his side". Scorer. Ditto på "Cousin"-stikket. Begynner med andre ord fancy nok. Kjører også stilmessig samme oppskrift som når han spytter på Norsk, ikke noe forandring i struktur sånn sett. Kommer litt personal, noe som også inkluderte litt Sara Kana (sideklumpen til Poison Penn i New York). "..and there was a woman involved as well". Haha. Cricket-linja måtte vokse litt. Var ikke dum den. Overall, en ganske grei affære fra KJ når man legger verset under lupen. Zeps neste. Merker selvfølgelig med en gang at han ligger noen hakk over på uttale, flow osv. Skulle bare mangle. Men innholdet er langt fra sterkt, selv om det kanskje høres smooth ut til tider. Hadde noe småstikk men overall ikke mye å ta tak i her. Blir litt "exaybachay" over det, 'snakker høyt, sier ingenting'. Crowden reagerte på "facial hair/gayest bear"-partiet som det skulle vært top of the fucking dome. Faen, step ya game up sier jeg. Både publiken og mr Brooklyn. KJ leder med grei margin ut, tok det på innhold. 


Runde 2.
KJ starter ait nok igjen, det "escape our attention"-stikket var ikke noe groundbreaking stuff, men artig nok. Kom noe crack-materiale, middels. Flexer litt historie her også. (mye interssant historikk som har gått ned mellom himalaya-toppene og pir panja osv gjennom historien, no doubt). Men ble ikke tid til alt for mye dvelding, rundetiden her virket gå enda kjappere unna enn i første, så sammenlignet med starten var det ikke like sterkt. Zeps derimot bør revasjere sin førsterunde. Og det tydelig også, i hvert fall på innholdsiden. Han begynner med en såkalt rebutt. En jævla dårlig rebutt som ebber ut i noe "norway-you gay" shit. Huff, vet ikke hva som var verst. Crowd-reaksjonen eller det faktiske rebutt-forsøket. Mener, regner ikke med at folk lo fordi det var så dårlig at det ble bra. (In dat case, forståelig). Håper Nils tok gav ham en rebuttal-leksjon før han tok flyet tilbake til sin respektive borough. Tar seg opp. Har en fin flyt goin. Men som i første, de kraftige tyngdepartiene lar vente på seg. "Kebab-look-a-like" flippen er også noe man føler man har hørt bli flippet en del ganger tidligere, scorer ikke på kreativitet i min bok. Zeps får også lov til å holde på en del lenger enn det KJ gjorde, noe som kommer godt med. Hadde flere flow-øyeblikk på slutten der, hadde også antydninger til allrighte småstikk. Men det "Beef is what.."-partiene som kom scorer ikke nevneverdig ass. Greit gjennomført, men come on, let's be honest, det der ebbet ikke ned i noe annet enn sum biggie smalls-replica shit. Skulle latt det ligge. Høster ikke en shit herfra. Det sagt, kampen ble jevnere. I og med at jeg kan forså de som gir andrerunden til Zeps her. 


Runde 3.
Kommer noe twitter-jokes i starten fra KJ. Litt 90-talls reffs (Kriss Kross etc). Tja, ok i guess. Var ikke alt som gikk like greit ned utover. Føler KJ har en del tighte konsepter gåendes, konsepter som hadde muligens scoret enda mer i fra seg om de hadde blitt lagt opp litt mer freshere hvis dere skjønner hvor jeg vil. ('facelift' comes to mind). 'Orlando Magic'-stikket  ble litt for simplistic for min smak. KJ viser også mer potensiale i sisterunden her når det kommer til flow aspektet. Godt å høre, selv om ikke det akkurat oste noe O'stort innvikla maskineri av det. Et av kampens øyeblikk kom da "periodic table"-partiet utfoldet seg. Fikk sin respons, dog lurer på hvor mange som egentlig catchet essensen av den. Face Off-flippn?Vel, i dunno, funker på en god dag. Overall, KJ overgikk sin andrerunde, men fortsatt så holder jeg førsterunden som KJ's beste i denne kampen. Zeps siste sjanse. Kan fortsatt ta inn seieren hvis han har gjort hjemmeleksen sin grunding nok. Langt ifra noe umulig oppgave. Zeps begynner med flexing av easy goin multis. Fair Enuff. Avslutter også moroa med litt Erik og Kriss-diss som selvfølgelig mottar jubel over en lav sko. Var ikke så gæli, var ikke det. Prøver også sjarmere crowden med litt 'norsk up in this', gikk vel muligens litt for fort i svingene for de aller fleste mtp hva som ble sagt. Og ja, jeg var en av dem. (catchet at det var en 'mora di..' bar, that's it). Blir litt samme type feedback som i de andre rundene når det kommer til Zeps, har flow (og til dels originale type rim osv) med innholdet skranter vekk i ingenting. Og sier litt når han bruker verdifull linjeplass på å 'fortelle' Nils om at battlen hans må legges ut osv. Nei, ble skuffet over Zeps. Hadde veldig lite å komme med. Nå vet jeg ikke om Zeps tok turen til Norge kun for å battle eller om han også skulle plukke tyttebær i Jotunheimen eller hva faen, men regner med at når folk tar turen over "dammen" for å vise seg, at de da flexer opp et mer eller mindre 'best of'-materiale. At de vil legge igjen sine spor, slik Nils gjorde da han tok turen over. Mener, Nils ble en game changer. Var ikke mye minneverdig gjesteopptreden vi fikk se her dessverre. Må lete lenge etter en quote. Synd, men slik er det av og til. Delivery'n ble Zeps sterkeste kort. Det sagt, KJ får den. Trenger ikke noe OT fra mitt ståsted. Vinner: KJ. Innhold er fortsatt stikkordet. Og angående Ole Einar-punchen så hørtes den i første omgang litt malplassert og rar ut. Men funket. Dog, ville gjerne sett poenget bli bygd opp litt mer freshere og tydeligere både i rimform og struktur. Ait, peace. Og husk, vote i poll'ene her ;)




BBBBBBBBBB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar