torsdag 15. mars 2012

48. Andre Jensen -vs- Shazaam




Runde 1.
Som lovet fra Skeez-crewet, dukket den første tube-matchen fra Blå-eventen opp. Snakker headliner-slipp, Andre Jensen mot Shazaam. Begge har hatt plenty matcher tidligere i sirkuset så ingen introduksjon nødvendig. Hopper rett i det, svensken begynner. Starter med en poengtering som scoret sånn midt på treet. Ait. (Andre Jensen kontret senere med en fin rebutt på akkurat den stikkeren). Så kommer tegneserie-partiet, som jeg må si funket godt, ikke alt. Men shazaam sauset rundt seg med både litt attittude og funny shit. Må nesten trekke frem 'dynamitt-harry'-linjen også, de fleste svenskene har tilgode å treffe skikkelig med norsk-referansene. Denne traff mer eller mindre okseøye. Ditto på "vanskelig å tenke 'outside the box', når alt skal passe i en 'rute'". Bra den, på flere områder, dog smakte litt forutsigbarhet av det. Er kanskje Shazaams største 'problem', det at rimvalgene kan av og til spottes fra litt avstand hvis dere skjønner hvor jeg vil. Var et 2-3 eksempler i denne kampen jeg beit spesielt merke til. Uansett, tight runde overall. Ingen protest der, selv om det 'rute 1'/'rute 2'-akt greiene ikke helt var min greie. Ser hva som ble prøvd på, men ble litt nada zipp for meg. Var delvis plaget av mindre bra rim også. Props for 'seriemorder'-punktumet tho, omsider ble den ikoniske maskingevær-move'n introdusert for skeez-crowden også. Andre Jensen sin tur. Begynner med overnevnte rebutt. Pluss. 'Reise til Norge/tape kamper'-diss dras opp. Ait, forventet skyts tho.  Så kommer det litt typisk Andre Jensen materiale, mtp flowparti. Han har som regel et parti eller to i hver kamp der rimene får sikkelig bein å gå på. (Mange battlere der ute som selvfølgelig switcher om, tho, gav meg litt flashback til Lush kompis, FLO. han holdt også fast ved sitt faste laxe rimskjema, men noen ganger hoppet han ut i noe crazy banana rhymetip. Og det med blandet resultat). Som her, noen ser sikkert sjarmen i det, men for meg ble det litt mer slitsomt enn smootly. Tolk det som dere vil. "Fitta fra Bankmenn"-stikket var funny tho, scorer. (en diss som fikk litt kosekvenser skal man si, ble en del ytringer fra bankmannen etter den shouten). Videre, svenskediss kommer som seg hør og bør, må si jeg følte Jester sine svenske-quotes bedre selv om også Jensen sine hadde tyngde. Overall, tight fronting no doubt. Shazaam leder.


Runde 2.
Shazaam åpner med en fresh rebutt. 'Cabriolet'-stikket var faen ikke noe dumt shot det. Andrerunden her har svensken dedikert til dissing av religion og diverse. Føler strukturen her. Og en stor bag med props for "I første gruppen var du sektmedlem/crazy motherfuckers coming straight outta.. betlehem!". Haha. Yes. Me like. Gir sine minner til Andre Jensen sin "straight outta kampen"-linje mot Emmo, men denne var way dopere lagt ned.  "Du lemna inte Gud/Gud lemna dei"-partiet er nok et bevis på tåelig stødig innhold men med bittegranne smak av forutsigbarhet over seg. Er dårlig til å overholde tidsfristen her svensken. Ble en 6 ekstra linjer på bordet, et materiale som ble snekret sammen med et aiit punktum her også. "rapper så lenge jeg vil" ble nosjalant nok utført. God runde, flere ting verdt merke seg. Rettet skyts. Jensen neste. Åpner med 'dama di'-dissing. Et konsept som hoster store latterkicks før det i hele tatt kommer i gang. Hm. Det om det, Andre Jensen sin andrerunde var yo. Må gi den lange mannen cred. 'Han har 99 problemer, 73 av den er fedme" var krem ala biff. Ikke sov. Oppfølgerlinjen var også stødig, (mtp, 'bli noe stort"). En fin ryddig levert flipp basert på et slitent konsept. Språkvansker blir tema, interessant mtp den høye faren for 'stein i glasshus'-vibes som lå der. Kom seg bra ut i fra den. Må quote sistelinjen også , "drit i drikk øl når du er 9 måneder på vei". Grei liten hilsen på tampen.  Jevnere batalje nå. Jensen gjør det ikke lett for dommerne.


Runde 3.
Shazaam benytter starten av tredje til å trekke inn Evig Poesi-kompis, Smart 9000. Tja, ait. Er ikke kjent med stammingen til vedkommne, så vet ikke hvor hardt det poenget eventuelt treffer. Frekt uansett. Shazaam er mer på det personal-tip her innledningsvis , disser radioprogrammet, streeeetching av shizz osv. Overall, over middels. Btw, merker meg at det er en battle med sine doser selvironoi her også, skader ikke det. (i små doser). Svensken blar opp litt historikk sauset med sine egne tanker rundt battle-utfallene mot Jester, Nils etc. Fair enuff, dog føler ikke ingrediensene her bærer alt for stort tyngdepunkt i forhold til hans to foregående runder. Punktumet ble spydig nok tho. Selv om det virket mangle det vi kaller: rim. (med det var vel muligens poenget). Jensens siste. Svenske-dissing blir igjen fokuset. Kunne like hvordan "tvangssende Karlson tilbake på taket"-linja ble lagt ned. (var heller ikke så vanskelig å se at linjen gikk fint ned hos Smart). "Nå har du HIV-mammaknullare" fikk gedigen respons, Jensen resirkulerte også dette poenget i småstikk utover tredjerunden. Kreativt. Men så kom kisebæret:"Er greit å være homo, men faen a/du har bodd så lenge i skapet at du tror du er i Narnia". Killer-materiale, no doubt. Igjen props for å dra ut en uslepen diamant fra et utslitt konsept. Skap-relaterte linjer går det 13 av i dusinet, så way to go. For meg personlig, en match-breaker. Var styggjevnt på dette tidspunktet. Jensen drar forbi på oppløpssiden. Og om det var tvil, så safet  "no Frodo"-flip'n avgjørelsen. Vinner: Andre Jensen. Merkbare skritt oppover ranken for Andre Jensen, om han ikke har vært top-tier materiale før, så er han det i hvert fall nå. Ble en solid fight. En av de bedre så langt. Masse enkeltsnacks.Og må også gi en holla ut til Skeez-crewet. Bra kvalitet som serveres. Neste steg bør vel muligens bli få inn et ekstra kamera i aksjon, slik at live-reaksjoner (spesielt fra 'motparten') kan bli flimet og klippet inn i den ferdige tube-pakken. Føler KOTD er blitt dyktige på det feltet. Den tid, non-sorg. Holder overall bra standard nå, Skeez.  




BBBBBBBBBB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar