onsdag 8. februar 2012

39. Pats One -vs- Nils M. Skils





Runde 1.
Tungvekterkamp beskriver Skeez det selv som, noe det er. Pats One har uten tvil tatt stegene opp blant kremen i battleligaen, vil si han er der oppe sammen med sin motstander her (Nils) inkludert Intakt, Postal og våre svenske gjestetrio i form av Smojo, Shazaam og Tay Tay. Merk, den analysen baseres ut i fra kvaliteten på de battlene som så langt har blitt sluppet på tube'n, så mye mulig situasjonen i skeez-universet er anderledes as we speak. Men det om det. Snakker godkamp her, let's get it on. Pats One begynner, og det etter eget ønske. Begynner med noe on-point, noen linjer med tight nok rimeoppsett. Nice spilling på Shazaam-navnet as well. Pats scorer på stikket der han disser Nils for å ikke være en 'god lytter'. Kjenner ikke Nils, men hvis det stemmer, act up nails. Er noe av det verste som finnes, folk som ikke følger med. Og det mener jeg faen meg, anyways. Overall, god runde. Delivery'n er det ingenting å si på, klar speech. Dissingen av arbeidet og skiva til Nils var yo nok, tenker på 'skjule bestikkelser' etc. Falt også for 'burner deg på beatbox'-partiet, 'promoe/promo'-outro'n var heller ikke så dum så absolutt verdig matching her for Nils, vil si dette er en av de bedre rundene Nils har stått ovenfor så langt i Skeez-ligaen. Nils begynner sin fronting med et solid lax rimskjema og ditto levering. Viser styrke med en gang. Solid runde, dog mener Nils pisser i motvind når han konkluderer med at han fikk en klarere seier mot Shazaam enn det Pats fikk. I min bok vant Pats, det gjorde ikke Nils. Uansett, merker meg x-dissen, linda medalen-referansen, 'chick med dildo' osv. Merker meg også den fete line up'n av rim som plasseres ut. Meget nice rebuttal i outro'n der også. Er ikke mange som klarer kaste inn en såpass safe og god fremført rebuttal i sistebaren med mindre det har vært 'snakkis på bakrommet' før matchen. 95% av rebuttals kommer som regel i intro-barsa. Uansett, heavy matching. Helt åpent dette, Nils har muligens en liten ledelse ut.


Runde 2.
Pats sine undergrunns-stikkere funker. God respons i salen. Ditto på "var jeg som kasta glasset i trynet på deg da du battlet Oral-B", interessant. Kjenner ikke til den episoden, så noen må gjerne belyse situasjonen i kommentarfeltet. Preiket rundt IP mente jeg først ikke funket optimalt, dro relasjoner til den O store internett-beef'n mellom Definite og Skurkesprett og de lignende IP-punchene som ble flippet der, men ser i ettertid at det flippes på andre IP-strenger, så vi godkjenner den. RIP-partiene var faktisk ikke så dumme, måtte vokse litt på meg. Hadde et glimt at personal også. Det om det, ellers, preiket rundt 'rosinen i pølsa/ nyrestein' osv var ait, ikke now kjempe, men ait. Føltes med en gang litt svakt til å vippe noe tyngdepunkt sett opp mot Nils sitt helhetsinntrykk, men det kom mer, både rim og innhold. 'Gift i ringen/ gifteringen' hookes av. Snublet litt mot slutten, men ikke noe choke-award verdig. Snurrebass-punktumet? meh, mener outro-spot'n bør dedikeres til linjer med mer whoOpidoo over seg enn det. I hvert fall i slike tighte tette match-up's som dette. Men kampen er yo, for all del. Nils starter sin andrerunde med en simpel og grei rebuttal, no fuzz. Rim og levering er som alltid on-lock. Virket ikke som alle catchet poenget med 'pissa på mixtape'n din, var ikke verdt -en dritt-', vel samma det, det konseptet er uansett yesterday's news skal vi være ærlige med oss selv. Men pen og ryddig flipp. Innholdsmessig blir det jevn plankekjøring utover, solid, men kanskje litt lite minneverdig stuff på linjefronten når alt kommer til alt, samt at leveringen blir litt vel i overkant lax til tider. Men kan trygt si Nils er en battlecat som switcher sine stiler. Overall, funky. Hadde sin popcorn value, Leder greit an, Nils viser også igjen et eksempel på en rebuttal i punktumet. Hip-hop.no-stikkeren var nice nok den. 


Runde 3.
Pats sin siste. Starter opp med å kontre Nils sin hip-hop.no outro, litt snublete, men klarte få frem et poeng. De neste partiene var nydelige. Man vil kanskje ikke tro på forhånd at linjer som inkluderer referanser som Nils Ole Oftebro, Nils Arne Eggen og Nils Vogt vil gjøre døren høy og porten vid. Men faen heller, meget bra lagt opp av Pats One. En av kampens øyeblikk. Matchen ble plutselig jevn igjen på dette tidspunktet. Videre kjøres det på med kvass fronting, ait. Høster respons. Den agressiv tonen kjøres helt ut, føler shitten må si det. Overall, meget breial runde. Nils får ingenting gratis her. Men åpner fresh, Andre Jensen-rebutt'n var fin. Ditto på "jeg sa du var 'av kroken'.. du beit på". 'Null-personlighet'-partiet er også verdt trekke frem, må nevne så smått her at selve oppsettet minnet meg litt om Mr Cool sitt 'han e jette vanligt'-parti som ble dradd mot Michael Crackson. Samme det, 'dagfinn høybråten burner deg på karisma' var yo, samt 'puzzlespill' og Triple P-punktumet. (som var en dedikasjon i retning Brainstormer Patrick Bateman ala Ace Harding om noen skulle være i tvil, en kar som bør steppe opp i battlesirkuset no doubt). Arrogant delivery nontheless. Overall falt ikke Nils nevneverdig, tvert imot, så resultatet slider den retningen. Men sisterunden til Pats One jevnet det mye mer ut. Vinner: Nils M Skils. En høydare av en kamp, ble det. En av de bedre så langt, legger seg inn blant de tre beste.




BBBBBBBBBB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar